Opleidingsaanbod

Bij de NIVO Academie bieden wij diverse opleidingen aan: de Basisopleiding Schoonmaak , de module Gezondheidszorg en de Basisopleiding Vloeronderhoud. De meeste opleidingen worden in eigen beheer gegeven. De RAS voert de examinering van de opleidingen uit. Binnen de schoonmaakbranche wordt continu aandacht besteed aan ergonomie en duurzaamheid. Deze actuele onderwerpen staan ​​dan ook centraal tijdens onze opleidingen.

Er verandert veel op het gebied van schoonmaak. De vakdocenten bieden oplossingen voor aandacht aan nieuwe producten en aangepaste (duurzame) dosering van reinigingsmiddelen. Wilt u zich aanmelden voor een schoonmaakopleiding? Vraag naar de mogelijkheden. Dit kan via het contactformulier of het aanmeldformulier .

Basisopleiding schoonmaak

Schoonmaken kan toch iedereen…..leren? JA! Veel handelingen hebben we van huis uit meegekregen en overgenomen. Maar daarmee ook de onhandigheden en/of gebreken. Professionele schoonmaak gaat verder dan dweilen (moppen), het schoonmaken van een toilet (hygiënisch verantwoord) of het afnemen van bureaus. Het vergt kennis en kunde van schoonmaakproducten, de juiste werkvolgorde en veiligheidseisen.

Meer informatie

Module gezondheidszorg

Deze opleiding richt zich op de specifieke vaardigheden voor het schoonmaken in zorginstellingen. Hygiënische eisen vormen de leidraad en omdat er gewerkt wordt met de microvezelmethode kan deze opleiding enkel gevolgd worden door medewerkers die in het bezit zijn van het diploma Basisopleiding Schoonmaken. Het is een praktische en ergonomische verantwoorde module voor diegene die in de zorg werken of willen gaan werken.

Meer informatie

Basisopleiding vloeronderhoud

Deze opleiding gaat specifiek in op vloeronderhoud, vloerbehoud en vloerbeschadigingen. Er is veel aandacht voor de verschillende soorten ondergrond, zoals harde en zachte stenen vloeren en houten vloeren in olie was. Ook het aanwezige meubilair komt aan bod met speciale aandacht voor de invloed daarvan op een vloer. Tot slot veel praktische kennis, praktische uitvoering en het omgaan met schoonmaakmachines.

Meer informatie